Totstandkoming

Veel mensen hebben bijgedragen aan de verhalen. Maar zonder de openhartigheid van verschillende kinderen, jongeren en hun ouders waren deze verhalen niet tot stand gekomen. We zijn ze hier dan ook zeer dankbaar voor. Dat geldt ook voor de kinderen en jongeren die we wel gesproken hebben, maar waarvan het verhaal niet is opgenomen op de website.

Dank je wel: Tom en moeder Marjan, Lisan en moeder Marjon, Isabelle, Bibbi, Michelle en Tara, Luna en stiefvader Erik, Manus, Zelda, Myrthe en moeder Jennifer, Emilia, Jort en moeder Chantal, Iris, Saanna, Geffrey, Jantina, Mats en moeder Uwanami, Gerlinde, Leonie, Liselotte, Daantje en moeder Marlies.

Daarnaast speciale dank voor Joanne, zorgcoördinator op een grote scholengemeenschap in Kampen. Zij heeft openhartig gereageerd op het verhaal van Gerlinde. 

Een oplossing voor de onbegrepen lichamelijke klachten van bovengenoemde kinderen en jongeren is vaak gevonden samen met een bevlogen arts, therapeut of coach. Ook hun belangrijke rol komt in de verhalen treffend naar voren. Wij willen hen bijzonder bedanken:

Marita Rupert: psychosomatisch kinder oefentherapeut, Nienke Feberwee: (fysio)therapeut / coach, Michael Hulst: mental coaching, Ester van den Hul: ambulant begeleider en Re-Fit trainer, Linda Goldsteen: ambulant begeleider en Re-Fit trainer, Kitty Rumping: fysio-manueel therapeut, Renske Rijlaarsdam: kinderarts ziekenhuisgroep Twente, Evelien van Dort: psychosomatisch kindertherapeut, Arine Vlieger: kinderarts St. Antonius ziekenhuis Utrecht, Silvia Kogelman: Praktijk voor NLP & integrale therapie

Van onschatbare waarde is de inzet van Roeline van Driel geweest. Zij heeft vanuit Proscoop dit initiatief met veel doorzettingsvermogen geïnitieerd. Daarbij werd zij geholpen door Wico Mulder en Mark Weghorst, vanuit het NCJ, Cuno de Haas vanuit Alles is Gezondheid en Marten Klaver vanuit Stichting Emovere. Marten heeft als voormalig neuroloog en SOLK deskundige het project met raad en daad bijgestaan.

Tot slot willen we de redactie bedanken die zich met hart en ziel heeft ingezet om van deze website iets waardevols te maken: Anouk Pruim, als grafisch ontwerpster, Patrick Waldram als technisch designer en Petulia van Tiggelen die als ervaringsdeskundige en schrijver vanaf het begin betrokken is geweest bij dit project en de interviews heeft afgenomen en de verhalen heeft geschreven. 

Namens de samenwerkende organisaties: Proscoop, Nederlands Centrum Jeugdgezondheidszorg (NCJ), Stichting Emovere en Alles is Gezondheid.

Petulia van Tiggelen

Hier kan een tekst komen over de persoon en zijn/haar betrokkenheid bij het project.

Cuno de Haas

Hier kan een tekst komen over de persoon en zijn/haar betrokkenheid bij het project.

Larry Flint

Hier kan een tekst komen over de persoon en zijn/haar betrokkenheid bij het project.

Verhalenbundel bestellen?

In het najaar van 2020 zullen de verhalen gebundeld worden in een boekje, getiteld: Zie mij nu. Wil je dit boekje als pdf of in fysieke vorm gratis ontvangen? Klik dan op onderstaande knop en vul de vragen in.